دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فجر ۴۲ از نگاه آنا|

عمار خطی: «همه پنگوئن‌های جهان» دارای پایه‌ای خانوادگی و مبتنی بر نگاه جهانی است 

عمار خطی: «همه پنگوئن‌های جهان» دارای پایه‌ای خانوادگی و مبتنی بر نگاه جهانی است 
عمار خطی، کارگردان نمایش «همه پنگوئن‌های جهان» گفت: نمایش من دارای پایه‌ای خانوادگی ولی با نگاهی جهانی است.
کد خبر : 891273

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بخش رادیو تئاتر چهل و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از ۲۷ تا ۳۰ دی میزبان ۱۱ اثر از سراسر کشور خواهد بود.

در بخش رادیو تئاتر چهل و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، عمار خطی از استان سمنان با نمایش «همه پنگوئن‌های جهان» برگرفته از داستان «زینت و مک‌لوهان» نوشته احسان عبدی‌پور حضور دارد. این نمایش، روایتی خانوادگی از چالش‌های اجتماعی است.  

عمار خطی درباره درون‌مایه این نمایش و شیوه کارگردانی و اجرای آن در گفت‌‌وگو با آنا گفت: داستان نمایش دارای پایه‌ای خانوادگی، ولی با نگاهی جهانی است. هر یک از فرزندان زینت نماد یکی از کشور‌های جهان است. وجود نمادین این کشور‌ها در داستان، واجد نگاهی معناگرایانه به مرز‌های انسانی در جهان است و بنا دارد تا بگوید چنین مرز‌هایی را خدا تعیین نکرده است، بلکه خود انسان‌ها بین خود مرزبندی کرده‌اند. با این تفاسیر می‌توان داستان نمایش را دارای ژانری فیلسوف‌مآبانه و عاطفی دانست.

خطی می‌افزاید: با توجه به قالب اجرای رادیوتئاتری که ترکیبی است از اجرای رادیویی با کمک از ابزار‌های صحنه‌ای در تالار نمایش، احساس کردم که این داستان دارای جذابیت‌ها و قابلیت‌های بصری بسیار خوبی برای اجرای رادیوتئاتر است. با توجه به این موضوع که عناصر تکنیکی اجرای نمایش رادیویی باید در اجرای ما رعایت می‌شد، تلاش کردیم تا با بهره‌گیری از تکنیک‌ها و افکت‌های خوب رادیویی و شنیداری، فضای لازم برای پذیرش یک نمایش رادیویی را برای مخاطب رادیو با چشمان بسته ایجاد کنیم که با بازکردن چشمان خود، جذابیت‌های صحنه‌ای و دیداری نمایش را نیز به دریافت خود از نمایش بیفزاید.

کارگردان نمایش «همه پنگوئن‌های جهان» همچنین می‌گوید: با توجه به لزوم بهره‌گیری از کاراکتر‌های نوجوان، تلاش کرده‌ام تا از میان هنرجویان آموزش‌دیده حوزه تئاتر، بازیگران خود را انتخاب کنم تا فضایی واقعگرایانه‌تر را برای مخاطب ایجاد کنم، اگرچه بازیگران زن نمایش، همگی دارای پیشینه فعالیت تئاتری و حرفه‌ای هستند. در اجرای نمایش، از گریم استفاده‌ای نمی‌شود، ولی با توجه به اینکه هر یک از فرزندان زینت، هواخواه یکی از کشور‌ها هستند، تلاش شده است تا در طراحی لباس آن‌ها، المان‌هایی از آن کشور‌ها حضور داشته باشند.

این نمایش با مدت‌زمان ۲۵ دقیقه اجرا می‌شود.

چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب